MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 4
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Składniki:...
fot. Getty images/Beata Haliw/zdjęcie ilustracyjne

Najlepsze sosy do gołąbków. Sprawdzone przepisy na tradycyjne danie w trzech odsłonach. Wypróbuj klasyczny sos pomidorowy i nie tylko

Gołąbki w sosie pieczarkowym

Składniki:
- 300 g pieczarek,
- 3 suszone grzyby,
- 1 cebula,
- szklanka śmietanki 30%,
- szklanka bulionu,
- sól, pieprz do smaku,
- łyżka oleju,
- szczypta wędzonej papryki.

Jak zrobić sos pieczarkowy do gołąbków?
1. Suszone grzyby namoczyłam.
2. Pieczarki oraz cebulę pokroiłam, po czym zrumieniłam na oleju. Dodałam suszone grzyby.
3. Do pieczarek wlałam bulion, gotowałam 5 minut.
4. Odlałam kilka łyżek sosu do szklanki, dodałam do niej śmietankę i wymieszałam całość.
5. Śmietankę wlałam z powrotem do sosu.
6. Zagotowałam ponownie i doprawiłam do smaku.

Zobacz również

Piłkarz Widzewa powołany do reprezentacji Polski. Zagra w Radomiu

Piłkarz Widzewa powołany do reprezentacji Polski. Zagra w Radomiu

„Aktywni Kreatywni w Kulturze”. Cykl warsztatów dla osób po 60. roku życia

„Aktywni Kreatywni w Kulturze”. Cykl warsztatów dla osób po 60. roku życia

Polecamy

Zabił, po czym upozorował wypadek. Policja poszukuje osób, które jechały pociągiem

Zabił, po czym upozorował wypadek. Policja poszukuje osób, które jechały pociągiem

Otwarcie kolejnego sklepu popularnej sieci w Świebodzinie!

Otwarcie kolejnego sklepu popularnej sieci w Świebodzinie!

Nieuczciwy przedsiębiorca został skazany na 2,5 roku więzienia

Nieuczciwy przedsiębiorca został skazany na 2,5 roku więzienia