MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 4
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze. Po ostatnim zdjęciu przejdziesz na i.pl.
Poprzednie
Przejdź na i.pl
Przesuń w prawo aby przejść na i.pl
Składniki:...
fot. Getty images/zefirchik06/zdjęcie ilustracyjne

Najlepsze sosy do gołąbków. Sprawdzone przepisy na tradycyjne danie w trzech odsłonach. Wypróbuj klasyczny sos pomidorowy i nie tylko

Sos do gołąbków paprykowy

Składniki:
- 2 szklanki przecieru pomidorowego,
- 2 duże czerwone papryki,
- pół cebuli,
- szklanka bulionu,
- sól, pieprz do smaku,
- słodka papryka suszona.

Jak zrobić sos do gołąbków z papryki?
1. Paprykę umyłam, przekroiłam na pół i umieściłam w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Piekłam do momentu aż zaczęła odchodzić skórka, którą zdjęłam.
2. Obraną paprykę zblendowałam, a następnie umieściłam w garnku.
3. Do garnka wlałam przecier i bulion. Całość wymieszałam i gotowałam 10 minut na małym ogniu. Na koniec doprawiłam do smaku.

Zobacz również

Oni wygrali konkurs Filmowe Kujawsko-Pomorskie! ZOBACZ GALERIĘ ZWYCIĘSKICH PRAC

Oni wygrali konkurs Filmowe Kujawsko-Pomorskie! ZOBACZ GALERIĘ ZWYCIĘSKICH PRAC

Tragiczny wypadek w gm. Czemierniki. Na miejscu zginął 77-letni kierowca

Tragiczny wypadek w gm. Czemierniki. Na miejscu zginął 77-letni kierowca

Polecamy

Milion złotych na kampanię wyborczą z publicznych środków? Kontrowersje wokół WFOŚiGW

Milion złotych na kampanię wyborczą z publicznych środków? Kontrowersje wokół WFOŚiGW

Film "Wolni. Podróż do wnętrza" o zakonach kontemplacyjnych w kinie Kijów [WIDEO]

Film "Wolni. Podróż do wnętrza" o zakonach kontemplacyjnych w kinie Kijów [WIDEO]

Strefa zamknięta nie zostanie utworzona. Będą rozmowy z samorządowcami

PILNE
Strefa zamknięta nie zostanie utworzona. Będą rozmowy z samorządowcami