Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
„Nastawić na smak dużo włoszczyzny, dwie pieczone cebule, 5...
fot. unsplash.com

Oto przepisy na wigilię z książki kucharskiej z 1910 r. Karp smażony, krem ponczowy i barszcz czerwony z uszkami

Barszcz wigilijny

„Nastawić na smak dużo włoszczyzny, dwie pieczone cebule, 5 dkg grzybów suszonych i kilka buraków ćwikłowych. Gdy smak nagotowany, zalać go barszczem, wrzucić poszatkowane drobno buraki, zaprawić rumianą zaprażką z dużej łyżki masła z mąką, zagotować, posolić i dodać cukru do smaku. Do wazy włożyć osobno ugotowane na wodzie uszka z grzybków”.

Zobacz również

Komplet kibiców na derbach GTK Gliwice z MKS-em Dąbrowa Górnicza - ZDJĘCIA

Komplet kibiców na derbach GTK Gliwice z MKS-em Dąbrowa Górnicza - ZDJĘCIA

Wysokie zwycięstwo Siarki z Podlasiem w trzeciej lidze

Wysokie zwycięstwo Siarki z Podlasiem w trzeciej lidze

Polecamy

Przełęcz Dukla przerwała zwycięską serię Tempa Nienaszów

Przełęcz Dukla przerwała zwycięską serię Tempa Nienaszów

III liga: Rezerwy Jagiellonii tylko z nazwy - Warta Sieradz 2:0

III liga: Rezerwy Jagiellonii tylko z nazwy - Warta Sieradz 2:0

Życie 54-letniej mieszkanki regionu jest zagrożone. Wyszła z domu i zaginęła

Życie 54-letniej mieszkanki regionu jest zagrożone. Wyszła z domu i zaginęła