11 z 15
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
![Sezon na grzyby trwa w najlepsze, a w lasach wciąż jeszcze...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/dc/ed/5f7d8d58946a4_o_large.jpg)
fot. istockphoto.com
Te produkty możesz zamrozić! Jeśli robisz zakupy na zapas, zamiast wyrzucać jedzenie, włóż je do zamrażarki
GRZYBY
Sezon na grzyby trwa w najlepsze, a w lasach wciąż jeszcze można zebrać ich sporo. Nie oznacza to jednak, że musimy teraz zajadać się grzybami bez przerwy – warto je bowiem zamrozić, zwłaszcza, że to bardzo proste. Wystarczy po prostu pamiętać o tym, że mrozimy zawsze grzyby po oczyszczeniu, a większe kroimy wcześniej na kawałki. By kurki i rydze po rozmrożeniu nadal były pyszne i aromatyczne, przed zamrożeniem warto gotować je ok. 10 minut. Grzyby w zamrażarce możesz przechowywać do roku!