Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Fani delikatnego mięsa mogą postawić na kurczaka lub indyka....
fot. pixabay.com

Wędzone, parzone i surowe. Swojskie wędliny przygotujesz w kuchni

Drobiowa z szynkowara

Fani delikatnego mięsa mogą postawić na kurczaka lub indyka. Przygotowana wędlina sprawdzi się w wielu dietach, na kanapce albo w jadłospisie dzieci. Mięso bez skóry należy pokroić w kawałki, wymieszać z peklową solą, żelatyną, łyżką miodu i wybranymi przyprawami. Taka mieszanka musi poleżeć dobę w lodówce. Następnie uformowany zbity blok trafia do szynkowara. Czas parzenia mięsa to 2-3 godziny w zależności od wielkości.

Zobacz również

Znakomity początek sezonu zawodniczki UKS Sokół Zator i awans w światowym rankingu

NOWE
Znakomity początek sezonu zawodniczki UKS Sokół Zator i awans w światowym rankingu

Derby Małopolski w III lidze. Wieczysta gra w Tarnowie, w Krakowie mecz sąsiadów

Derby Małopolski w III lidze. Wieczysta gra w Tarnowie, w Krakowie mecz sąsiadów

Polecamy

Przed nami kolejna Giełda Kolekcjonerska. Odbędzie się w Zamojskim Domu Kultury

Przed nami kolejna Giełda Kolekcjonerska. Odbędzie się w Zamojskim Domu Kultury

Zmiany w składzie "Jaskółek" na mecz z Landshut. Będzie debiut

Zmiany w składzie "Jaskółek" na mecz z Landshut. Będzie debiut

Nowy komendant straży pożarnej w Goleniowie

Nowy komendant straży pożarnej w Goleniowie