MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Połączenie drobiu z mięsem wieprzowym to gwarancja smaku nie...
fot. pixabay.com/mp1746

Z kaczki, perliczki, królika, a może z karpia lub soczewicy? Rodzaje pasztetów, właściwości i przygotowanie

Przepis na pasztet drobiowo-wieprzowy

Połączenie drobiu z mięsem wieprzowym to gwarancja smaku nie tylko na kanapce. Do przygotowania pasztetu można użyć ok. 1 kg mięsa wieprzowego, wątróbek drobiowych i dowolnej części mięsa drobiowego. Ugotowane części należy zmielić i połączyć z pięcioma jajkami, namoczoną w wywarze bułką, przyprawami. Blaszkę piec ok. godziny w 180 stopniach Celsjusza. Dla smaku i lepszej konsystencji warto dodać trochę tłuszczu, np. słoniny.

Zobacz również

Kilkuset rolkarzy przejechało ulicami Radomia. Było widowiskowo [ZDJĘCIA]

Kilkuset rolkarzy przejechało ulicami Radomia. Było widowiskowo [ZDJĘCIA]

Ekstraliga rugby: pierwszy taki finał w historii, gdzie obejrzeć transmisję?

Ekstraliga rugby: pierwszy taki finał w historii, gdzie obejrzeć transmisję?

Polecamy

Prawie 14 mln zł odszkodowania za działkę na Westerplatte

Prawie 14 mln zł odszkodowania za działkę na Westerplatte

Ulubienica zwiedzających zoo w Opolu została mamą. Patrzcie, jaki słodziak!

Ulubienica zwiedzających zoo w Opolu została mamą. Patrzcie, jaki słodziak!

Zmiana trenera w Wiśle Kraków! I rewolucja w drużynie

Zmiana trenera w Wiśle Kraków! I rewolucja w drużynie