MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
7 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Jak nie przesolona, to za tłusta? Jeśli na powierzchni zupy...
fot. istock.com

Z tymi sztuczkami gotowanie to pestka! Poznaj kuchenne triki, które ułatwią ci życie i uratują niejedno danie

Zapomnij o zbyt tłustym sosie

Jak nie przesolona, to za tłusta? Jeśli na powierzchni zupy lub sosu jest zdecydowanie za dużo oczek tłuszczu, nie musisz żmudnie wybierać ich łyżką, by potrawa była mniej tłusta. Wystarczy, że wrzucisz do niej kostki lodu (oczywiście zupa lub sos muszą być wystudzone, by lód od razu się nie rozpuścił). Pływający po powierzchni tłuszcz przyczepi się do lodu, a wtedy wystarczy go wyjąć i wyrzucić.

Zobacz również

Otworzyły się dwa następne kąpieliska w Rybniku. Pniowiec i Kamień już czynne

Otworzyły się dwa następne kąpieliska w Rybniku. Pniowiec i Kamień już czynne

Taras Romanczuk przed meczem z Austrią: Głowy do góry i jedziemy dalej

Taras Romanczuk przed meczem z Austrią: Głowy do góry i jedziemy dalej

Polecamy

Aleksander Fredro odkrywany na nowo.  Koncert w WDK

Aleksander Fredro odkrywany na nowo. Koncert w WDK

Nowa praca Andrzeja Kuliga. Był wiceprezydentem Krakowa, został prezesem

Nowa praca Andrzeja Kuliga. Był wiceprezydentem Krakowa, został prezesem

Tylko u nas! Burmistrz Sokółki Ewa Kulikowska przerywa milczenie

Tylko u nas! Burmistrz Sokółki Ewa Kulikowska przerywa milczenie