Agata Siemiaszko
370 materiałów
Czy warto jeść śledzie? Sprawdź, ile kalorii mają te ryby i jak można je podawać
Śledzie szczególnie popularne stają się podczas ostatków i w okresie Wielkiego Postu. To tłuste ryby o dużej zawartości wielonienasyconych kwasów tłuszczowych...
Wzrasta liczba chorych na grypę, a wirus coraz częściej atakuje dzieci
Grypa to wbrew pozorom bardzo groźna choroba zakaźna, którą łatwo jest się zarazić. Nieleczona może prowadzić do poważnych powikłań, w tym zapalenia płuc i...
Dorsz, śledź czy panga? Sprawdź, jakie ryby warto kupować co dzień i na święta
Mięso ryb to źródło cennego białka i kwasów tłuszczowych omega-3. Ryby są także źródłem selenu i jodu, które wspomagają prawidłowe funkcjonowanie tarczycy....
Produkty, które nasilają ból gardła. Sprawdź, czego lepiej unikać
Ból gardła, drapanie lub pieczenie nie muszą od razu oznaczać choroby, a mogą być skutkiem przewiania, narażenia na smog lub podrażnienia przez różnego rodzaju...
Co się dzieje z organizmem, gdy regularnie sięgasz po buraki i barszcz czerwony?
Często sięgasz po buraki, sok lub syrop buraczany oraz barszcz czerwony? Produkty te zawierają wiele witamin i związków mineralnych, które korzystnie wpływają...
Już czas przygotować świąteczne pierniczki. Podajemy sprawdzony przepis
Pierniczki to ciastka kojarzące się z zimową aurą i nadchodzącymi Świętami Bożego Narodzenia. Swój zapach i aromat zawdzięczają dodatkowi przypraw korzennych, w...
Jak naturalnie zwiększyć poziom progesteronu? Wprowadź do jadłospisu te produkty
Progesteron to hormon niezbędny do prawidłowego funkcjonowania organizmu kobiety. Jego stężenie zależy przede wszystkim od fazy cyklu miesiączkowego. Stężenie...
Sok z selera naciowego na odchudzanie i problemy trawienne. Sprawdź przepis
Sok z selera naciowego, dzięki dużej zawartości antyoksydantów, wspomaga działanie układu immunologicznego oraz spowalnia proces starzenia się komórek....
Czy wiesz, jak wybrać dobrego karpia?
Karp królewski często nazywany jest karpiem galicyjskim lub lustrzeniem. Tradycyjnie w Polsce zjada się go na kolację wigilijną. Karp jest rybą średnio tłustą,...
Jak pozbyć się ości z gardła? Sprawdź, czy domowe sposoby są bezpieczne
Lubisz jeść ryby, ale zazwyczaj sięgasz po filety, bo nie lubisz wybierać ości? Nieumiejętne spożywanie lub nieuwaga mogą zakończyć się zatrzymaniem kolki w...