Anna Daniluk
redaktorka online serwisu stronakuchni.plPolska
299 materiałów
Jestem absolwentką dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Katolickim Uniwersytecie Lubelskim. Zajmuję się tematyką kulinarną. Lubię odkrywać historie związane z gotowaniem oraz wątki związane z jedzeniem w popkulturze. Szczególnie zwracam uwagę na jedzenie i jego znaczenie w tekstach polskich piosenek.

Apetyczny sernik mango na lato. Zwyciężczyni „MasterChefa Junior” 7 dzieli się przepisem
Hela Kłobucka z Poznania zachwyciła jurorów programu „MasterChef Junior” umiejętnościami, kreatywnym połączeniem smaków i spokojem. Młoda kucharka ma zaledwie...

Co można mrozić, a czego nie? Oto najważniejsze zasady mrożenia produktów
Zostało ci dużo jedzenia po imprezie? Nie wyrzucaj go! Jest wiele produktów, które można bezpiecznie zamrozić, a później zjeść w dowolnym momencie, bo wciąż...

Domowe bubble tea za jedyne 50 groszy. Bosacka proponuje przepis na modny napój za małe pieniądze
Bubble tea to prosty napój na bazie herbaty, syropu i przezroczystych kulek wykonanych z tapioki. W kawiarniach, w zależności od wybranych składników, napój...

Soda oczyszczona może zdziałać cuda. 12 sposobów na zastosowanie sody oczyszczonej, o których nie słyszałeś
\Soda oczyszczona doskonale sprawdza się do spulchniania ciast, gofrów czy racuchów. Jednak ma ona znacznie więcej zastosowań. Dodaj ją do gotującego się...

Co jeść i pić podczas upałów? Zimne czy gorące? Smakoterapia, czyli blogerka Iwona Zasuwa podpowiada
Iwona Zasuwa to popularna blogerka i autorka książek „Smakoterapia”, a także wokalistka, znana ze współpracy z Kayah. Poprzez gotowanie chce pokazywać, że...

Gotowali w MasterChefie i TopChefie, prowadzą restauracje w Polsce. Zobacz, gdzie i co zjesz od uczestników programów kulinarnych
Programy telewizyjne pokazujące rywalizację uczestników o miano najlepszego kucharza w Polsce wciąż cieszą się wielką popularnością. Zarówno w „Top Chefie”...

Precle u Lewandowskiego, impreza u Pudziana, rosół u Milika. Restauracje i biznesy gastronomiczne znanych sportowców
Bar z przekąskami do oglądania meczu, restauracja z wyrafinowanym menu, albo kebabownia dla miłośników kulturystyki to tylko niektóre z pomysłów na prowadzenie...

Golasy, cebularz, gryczak i tort fasolowy. Najciekawsze dania i produkty regionalne z Lubelszczyzny. Słyszałeś o nich?
Tort fasolowy modryniak, forszmak lubelski, buraczak, gryczanka, golasy... Lubelszczyzna oferuje bogactwo produktów i potraw, które mogą zachwycić smakoszy z...

Jak karmią w szpitalach? Siostra Bożenna w ostrych słowach skomentowała posiłki: „Jak mam spojrzeć w oczy pacjentowi?”
Pielęgniarka, znana w mediach społecznościowych jako Siostra Bożenna, prowadzi na Facebooku i Instagramie popularne profile opisujące dosadnym językiem pracę i...

Przepis na gazpacho Michela Morana. Z okazji Dnia Ojca słynny szef kuchni wspomina swojego tatę i jego hiszpański chłodnik
Michel Moran to szef kuchni w restauracji Ma Maison i znany juror w programach „MasterChef” i „MasterChef Junior”. Popularny kucharz od strony ojca ma...