Anna Daniluk
redaktorka online serwisu stronakuchni.plPolska
311 materiałów
Jestem absolwentką dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Katolickim Uniwersytecie Lubelskim. Zajmuję się tematyką kulinarną. Lubię odkrywać historie związane z gotowaniem oraz wątki związane z jedzeniem w popkulturze. Szczególnie zwracam uwagę na jedzenie i jego znaczenie w tekstach polskich piosenek.

Czym zastąpić jajko w wypiekach? Najlepsze zamienniki jajek. Zobacz sprawdzone sposoby i triki
Jajka to podstawowy składnik wielu ciast i deserów. Nie możesz ich jeść? Masz nietolerancję pokarmową albo jesteś weganinem? Podpowiadamy, czym można zastąpić...

TOP 7 najciekawszych profili kulinarnych na TikToku. Te konta warto śledzić
TikTok to popularna aplikacja społecznościowa z krótkimi filmikami. Pasjonaci gotowania dzielą się tam również swoimi przepisami i poradami. Zebraliśmy dla was...

Jak ugotować kalafior? Dzięki temu sposobowi zapomnisz o przykrym zapachu. Gotowanie kalafiora jest proste
Kalafior to zdrowe i pyszne warzywo, które warto jeść w lecie. Można je gotować, piec i grillować. Znakomity jest też kalafior na parze dla osób dbających o...

Te sposoby na mole zawsze działają. Jak się pozbyć moli spożywczych? Wypróbuj najlepsze domowe triki
Mole mogą być utrapieniem w domu i w naszej kuchni. Mogą zagnieździć się w opakowaniach z makaronem, mąką, przyprawami czy orzechami. Jak się ich pozbyć? Mamy...

Jak gotować bób? Poznaj zasady, dzięki którym osiągniesz sukces. Co zrobić, by bób nie był wzdymający?
Sezon na bób w pełni. Jego gotowanie to pozornie prosta czynność. Wystarczy mieć niełuskany bób, wodę i szczyptę soli. Jednak nie zawsze wszystko pójdzie tak,...

Tradycyjne pierogi z jagodami. Zrób przepis od autorki bloga Polish your kitchen. Pomysł na łatwy obiad
Anna Hurning ze Szczecina na blogu kulinarnym Polish your kitchen pokazuje kuchnię polską anglojęzycznym odbiorcom. Zbiera w internecie znane i lubiane przepisy...

Tradycyjny sok z malin. Przepis Lucyny Ćwierczakiewiczowej zachowa smak lata w słoiku
Sok z malin to doskonały dodatek do wody, herbaty czy deseru. Przygotowaliśmy dla was przepis od Lucyny Ćwierczakiewiczowej, która była znaną autorką książek...

Jagodzianki u Magdy Gessler. Tak drogo jeszcze nie było. Piekarz tłumaczy skąd biorą się wysokie ceny
Sezon na jagodzianki rozpoczęty. Na straganach pojawiają się stoiska sprzedające jagody w słoikach. Wzrost cen na produkty spożywcze istotnie wpłynął na ceny...

Zrobi napój musujący, polepszy smak kawy i zmiękcza mięso. Zobacz 12 użytecznych zastosowań sody oczyszczonej
Soda oczyszczona najczęściej używana jest do spulchniania ciast, gofrów czy racuchów. Jednak ma ona znacznie więcej zastosowań. Dodaj ją do gotującego się...

Czekoladowa owsianka Anny Lewandowskiej. Prosty przepis na zdrowe śniadanie
Anna Lewandowska, to popularna działaczka sportowa i bizneswomen. Prywatnie znamy ją jako żonę Roberta Lewandowskiego i mamę dwóch córek: Klary i Laury. Swoim...