Składniki:
- 250 gram krewetek
- Jedna łyżki soku z cytryny
- Trzy łyżki sosu pomidorowego (przecieru)
- Dwa ząbki czosnku maksymalnie rozdrobnione
- Pół cebuli pociętej w plasterki
- Jeden zielony szczypior poszatkowany
- Jedna łyżeczka cukru
- Jedna czwarta łyżeczki pieprzu mielonego
- Sól do smaku
- woda
- masło
Przepis sporządzania dania:
1. wlać sok z cytryny do miski z krewetkami i odczekać pięć minut
2. podgrzać na patelni masło wraz z cebulą i czosnkiem, do momentu wydzielenia się miłego zapachu
3. wsypać zaprawione cytryna krewetki na patelnie i dalej podgrzewać mieszając, do momentu aż krewetki zmienią kolor
4. teraz dokładamy na podgrzana patelnię sos pomidorowy, cukier i pieprz
5. do podgrzanej masy dolać należy trochę wody
9. a na koniec dodać poszatkowany, świeży zielony szczypiorek i po wymieszaniu serwować na talerze, życząc wszystkim smacznego :) koleżanko i kolego
Ekspresowa pizza z cukinii
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?