Ciasto naleśnikowe
3 jajka,
1,5 szklanki mąki,
1/2 szklanki mleka,
1/2 szklanki wody gazowanej,
sól
Wszystkie składniki dobrze wymieszać, tak, aby powstała masa o gęstości maślanki. Następie usmażyć cienkie naleśniki, smarując rozgrzaną patelnię słoniną.
Farsz
0,5 kg pieczarek,
2 cebule,
drobno posiekana natka pietruszki,
starty żółty ser.
Pieczarki pokroić w cienkie plasterki, cebulę w drobną kostkę. Pieczarki z cebulą prużyć na maśle, dodając drobno posiekaną natkę pietruszki. Doprawić solą i pieprzem. Na każdy naleśnik nałożyć 2 łyżki farszu i łyżkę tartego sera, zwinąć w kopertę. Złożony naleśnik obtoczyć w rozmąconym jajku i tartej bułce. Smażyć na oleju na złoty kolor. Krokiety podawać do barszczu.
Surówka z rzodkiewki
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?